legfrissebb

25.04.2014
A Mobile2020 projekt a végéhez érkezett. A 11 országban megvalósult projekt tapasztalatait, tanulságait április 29-én egy (angol nyelvű) szakmai műhely-konferencia keretein belül beszéljük át, számos más EU-s kerékpáros projekt-képviselő részvételével. Korlátozott számban még vannak helyek, illetve az eseményt élőben is közvetítjük azok számára, akik nem tudnak eljönni, de szivesen végighallgatnák az eszmecserét. Részletek ITT.

 

18.01.2014
A Mobile2020 sikeres képzéssorozata elérkezett az utolsó alkalomhoz. A ferbuár 25-én Békéscsabán tartandó egy napos képzés részleteiről hamarosan részletesebben is beszámolunk. A kerékpárosbarát közlekedéstervezés, és infrastruktúra mellett a kerékpáros szolgáltatásokról és a szemléletformálásról is szóló tréninget elsősorban magyarországi kis- és közepes városok számára rendezzük. Neves magyarországi szakértők bevonásával a gyakorlatban is hasznosítható tudást adunk át önkormányzatoknál dolgozó közlekedésért vagy kerékpározásért felelős munkatársaknak. Részletek hamarosan.

 

23.09.2013

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt írt ki. Részletek ITT.

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt ír ki - See more at: mobile2020.eu/country-pages/magyarorszag/promocio/videopalyazat-bam.html

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt ír ki - See more at: mobile2020.eu/country-pages/magyarorszag/promocio/videopalyazat-bam.html

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt ír ki - See more at: mobile2020.eu/country-pages/magyarorszag/promocio/videopalyazat-bam.html

Készülő magyar kézikönyv

19.03.2013
Magyarországi szakértők, és kerékpáros civil szervetek segítségével a Mobile2020 kézikönyvének magyar nyelvű adaptációja készül. A kézikönyvet a májusban induló képzéssorozat részvevői nyomtatott formában is megkapják, de elektronikus formában is hozzáférhető lesz.

 

Eseménynaptár – Jelszó szükséges.

csatlakozz!

A helyi közösségek kerékpározásának fejlesztéséhez elengedhetetlen a széles körű szakmai és politikai támogatás. A nemzeti szintre vitt egyeztetés az egész országban növeli a sikeresség esélyét.

A célunk szakértői fórumok létrehozása volt, vagy olyan meglévő csoportok munkájába való bekapcsolódás, amelyek a mindennapi kerékpározás témájával foglalkoznak. 

-----------------------------------------------------------

A Mobile 2020 projekt együttműködése szakmai szervezetekkel

A Mobile2020 magyarországi megvalósításáért felelős szakértők a projekt korai szakaszában szakmai egyeztetést kezdeményeztek annak érdekében, hogy az önkormányzatoknak szóló képzés-sorozat tartalma szakmailag megfelelő lehessen. 

A Regionális Környezetvédelmi Központ (REC), a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel (KMSZ) és más szakmai szervezetekkel működött együtt az Intelligent Energy Europe által támogatott Mobile 2020 projektben, amely 11 közép-európai országban kívánta támogatni a kerékpárosbarát közlekedés fejlesztését. A magyarországi projekt keretében lehetőségünk volt egy kiadvány elkészítésére, és egy képzés-sorozat szervezésére is.

A kiadvány és a képzás-sorozat célja a kis- és közepes méretű városok kerékpáros közlekedésének előmozdítása volt. A fő célközönsége az önkormányzatoknál lévő, kerékpáros ügyekkel foglalkozó dolgozók voltak, de ezen kívül a szélesebb közönséget is megcéloztuk. A projekt stratégiája a kerékpározás általános népszerűsítésén túl, hogy képzést nyújtson a szakma gyakorlóinak közlekedés-tervezés, infrastruktúra, kerékpáros szolgáltatások, és kampányolás témakörökben. A képzést hazai szakértők segítségével, élenjáró magyar városok, és nyugat-európai példák bemutatásán keresztül valósítottuk meg.

A kiadvány támaszkodott a ’Kerékpározás útjai II’ című kiadványra, és tartalmazott anyagokat a nemzetközi Mobile 2020 kiadványból is. Továbbá ízelítőt adott a közeli múltban magyarul is megjelent közösségi kerékpározást és elektromos kerékpárokat népszerűsítő kiadványokból is.

A Mobile 2020 kézikönyv egyes fejezeteinek magyarra fordításán túl a hazai ismereteket, példákat, gyakorlatot, útvonalakat is beillesztettük a könyvbe, amely valódi hasznos kézikönyvként szolgál a kerékpárosbarát fejlesztésekben érdekelt önkormányzatok számára. 

(2012. december 12-ei szakmai egyeztetés Budapesten)

A projekt részéről a kapcsolattartó: Mezei Csaba, REC (csmezei[kukac]rec.org)

Az Európai Unió Intelligent Energy Europe nevű programjának támogatásával

INTELLIGENT ENERGY EUROPE