legfrissebb

25.04.2014
A Mobile2020 projekt a végéhez érkezett. A 11 országban megvalósult projekt tapasztalatait, tanulságait április 29-én egy (angol nyelvű) szakmai műhely-konferencia keretein belül beszéljük át, számos más EU-s kerékpáros projekt-képviselő részvételével. Korlátozott számban még vannak helyek, illetve az eseményt élőben is közvetítjük azok számára, akik nem tudnak eljönni, de szivesen végighallgatnák az eszmecserét. Részletek ITT.

 

18.01.2014
A Mobile2020 sikeres képzéssorozata elérkezett az utolsó alkalomhoz. A ferbuár 25-én Békéscsabán tartandó egy napos képzés részleteiről hamarosan részletesebben is beszámolunk. A kerékpárosbarát közlekedéstervezés, és infrastruktúra mellett a kerékpáros szolgáltatásokról és a szemléletformálásról is szóló tréninget elsősorban magyarországi kis- és közepes városok számára rendezzük. Neves magyarországi szakértők bevonásával a gyakorlatban is hasznosítható tudást adunk át önkormányzatoknál dolgozó közlekedésért vagy kerékpározásért felelős munkatársaknak. Részletek hamarosan.

 

23.09.2013

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt írt ki. Részletek ITT.

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt ír ki - See more at: mobile2020.eu/country-pages/magyarorszag/promocio/videopalyazat-bam.html

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt ír ki - See more at: mobile2020.eu/country-pages/magyarorszag/promocio/videopalyazat-bam.html

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt ír ki - See more at: mobile2020.eu/country-pages/magyarorszag/promocio/videopalyazat-bam.html

Készülő magyar kézikönyv

19.03.2013
Magyarországi szakértők, és kerékpáros civil szervetek segítségével a Mobile2020 kézikönyvének magyar nyelvű adaptációja készül. A kézikönyvet a májusban induló képzéssorozat részvevői nyomtatott formában is megkapják, de elektronikus formában is hozzáférhető lesz.

 

Eseménynaptár – Jelszó szükséges.

A Mobile2020 projekt magyarországi megvalósítása sikeresen lezárult.

A tevékenységünk három pillére alapján az eredmények a következőképpen foglalhatóak össze:

Kapacitásbővítés: kilenc képzés, 7 helyszínen, több mint 250 résztvevőn keresztül a Mobile2020 üzenete legalább 144 önkormányzathoz eljutott. 

Promóció: Sikeresen vettünk részt a 2012-es és 2013-as Kerékpárosbarát Munkahely/Település versenyekben, mint támogató, zsűritag és lebonyolító. Szintén részt vettünk a 2013-as Bam! Kampányban, amelyet egy sikeres videófilm-készítő pályázattal tettük még érdekesebbé. Ezen kívül számos kiállításon, konferencián, és eseményen vettünk részt, valamint kerékpártúrákat is szerveztünk.

Szakmai együttműködés:A projekt korai időszakában hazai szakértőket hívtunk össze, hogy a kerékpárosbarát oktatásaink színvonala megfelelő legyen, illetve a magyar nyelvű szakmai kézikönyvünk készítésébe is sikeresen vontuk be őket. Részt vettünk a Nemzeti Közlekedési Stratégia szakmai, és a Nemzeti Kerékpáros Koncepció elkészítésének munkájában. 

 

Korábbi híreink

Több mint félszáz település vagy szervezet Kerékpárosbarát

Huszonhárom önkormányzat és huszonnyolc munkahely nyerte el vagy újította meg a Kerékpárosbarát címet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tavaly hetedszerre meghirdetett pályázatain. Az elismeréseket Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár adta át 2014. január 22-én, a REC (Regional Environmental Center) szentendrei központjában. Tovább...

..............  

A Mobile2020 projekt videói most megnézhetőek egyben

Ezen a linken (vagy az oldal tetején) meg lehet nézni a holland kerékpáros szakértők által készített magyar feliratozású ismeretterjesztő videókat.

..............


Elkészült a Mobile2020 projekt kézikönyvének magyar nyelvű adaptált változata.

Magyarországi szakértők, civil szervezetek közreműködésével elkészült szakmai kézikönyvet az október 29-ei, tatai képzésünkön mutatjuk be. A kiadvány bárki számára hozzáférhető, PDF formátumban le is lehet tölteni ITT.

..........

Megjelent a 2013 évi Kerékpárosbarát Települések és Munkahelyek pályázati kiírása!

Az idei verseny egyik támogatója a Mobile2020 projekt. 

A pályázati űrlap a településeknek ITT található, a munkahelyeknek pedig ITT. 

Bővebben a kiírásról a NFM oldalán. 
...........

Az első Szentendre – Minimal Mass Kerékpártúra

Promóciós célú bringatúránkat kerékpáros aktivisták és a Regionális Környezetvédelmi Központ lelkes dolgozóinak részvételével tartottuk. A túra célja általánosságban a Mobile2020 projekt népszerűsítése volt, de ha már egyszer nyeregbe pattantunk, akkor igyekeztünk valami hasznost is tenni. 

Bővebben>>

 

 

Az Európai Unió Intelligent Energy Europe nevű programjának támogatásával

INTELLIGENT ENERGY EUROPE