legfrissebb

25.04.2014
A Mobile2020 projekt a végéhez érkezett. A 11 országban megvalósult projekt tapasztalatait, tanulságait április 29-én egy (angol nyelvű) szakmai műhely-konferencia keretein belül beszéljük át, számos más EU-s kerékpáros projekt-képviselő részvételével. Korlátozott számban még vannak helyek, illetve az eseményt élőben is közvetítjük azok számára, akik nem tudnak eljönni, de szivesen végighallgatnák az eszmecserét. Részletek ITT.

 

18.01.2014
A Mobile2020 sikeres képzéssorozata elérkezett az utolsó alkalomhoz. A ferbuár 25-én Békéscsabán tartandó egy napos képzés részleteiről hamarosan részletesebben is beszámolunk. A kerékpárosbarát közlekedéstervezés, és infrastruktúra mellett a kerékpáros szolgáltatásokról és a szemléletformálásról is szóló tréninget elsősorban magyarországi kis- és közepes városok számára rendezzük. Neves magyarországi szakértők bevonásával a gyakorlatban is hasznosítható tudást adunk át önkormányzatoknál dolgozó közlekedésért vagy kerékpározásért felelős munkatársaknak. Részletek hamarosan.

 

23.09.2013

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt írt ki. Részletek ITT.

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt ír ki - See more at: mobile2020.eu/country-pages/magyarorszag/promocio/videopalyazat-bam.html

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt ír ki - See more at: mobile2020.eu/country-pages/magyarorszag/promocio/videopalyazat-bam.html

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt ír ki - See more at: mobile2020.eu/country-pages/magyarorszag/promocio/videopalyazat-bam.html

Készülő magyar kézikönyv

19.03.2013
Magyarországi szakértők, és kerékpáros civil szervetek segítségével a Mobile2020 kézikönyvének magyar nyelvű adaptációja készül. A kézikönyvet a májusban induló képzéssorozat részvevői nyomtatott formában is megkapják, de elektronikus formában is hozzáférhető lesz.

 

Eseménynaptár – Jelszó szükséges.

képezd magad!

A tudás- és készségfejlesztés, valamint az európai jó példák átadása alapvető fontosságú a Mobile2020 projekt számára. Közép-kelet európai városoknak, és azok önkormányzati dolgozóinak szeretnénk segíteni a Nyugat Európában már megszerzett tudás és tapasztalat elsajátításában.

A Mobile2020 önkormányzatoknak szóló képzéssorozata 2013 májusában indult. 

Az első kétnapos képzés 2013 május 8-9-én volt Szentendrén, amelynek témája a kerékpáros közlekedés-tervezés és infrastruktúra volt. 

Bővebben ITT.

A következő képzés Tatán lesz 2013. október 29-én. A képzés témája a kerékpáros szolgáltatások és szemléletformálás. Részletek ITT

-----------------------------------------

A következőkben a képzések szakmai anyagának előkészítéséről olvashatjuk:

A Mobile 2020 projekt első nyilvános, szakmai eseménye

Időpont: 2012. december 14. 15.00
Helyszín: Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Intézete, 1146 Budapest, Hermina út 47.

Program:

  • Bemutatkozás
  • A REC és a Mobile 2020 projekt bemutatása (Mezei Csaba - REC) 
  • A Mobile 2020 tananyag bemutatása (Szuppinger Péter - REC)
  • A Mobile 2020 magyar nyelvű kézikönyvének adaptálása, tervezett tartalom (Szőllőssy Balázs, szerkesztő)
  • Milyen információk kellenek a magyarországi kis-, és közepes méretű városok kerékpáros közlekedésének előmozdításához? – beszélgetés, eszmecsere levezeti Csikai Mária KMSZHáttér

 A Regionális Környezetvédelmi Központ (REC), és a Kerékpáros Magyarország Szövetség (KMSZ) együttműködik egy Intelligent Energy Europe által támogatott projektben, amelynek a neve Mobile 2020, amely 11 közép-európai országban kívánja támogatni a kerékpáros közlekedés fejlesztését. A magyarországi projekt keretében lehetőségünk van egy kiadvány elkészítésére, és egy tréningsorozat megtartására is.
 
A kiadvány és a tréning sorozat célja a kis- és közepes méretű városok kerékpáros közlekedésének előmozdítása. A fő célközönsége az önkormányzatoknál lévő, kerékpáros ügyekkel foglalkozó dolgozók, de ezen kívül a szélesebb közönséget is megcélozzuk. A projekt stratégiája a kerékpározás általános népszerűsítésén túl, hogy képzést nyújtson a szakma gyakorlóinak közlekedés-tervezés, infrastruktúra, kerékpáros szolgáltatások, és kampányolás témakörökben. A képzést hazai szakértők segítségével, élenjáró magyar városok, és nyugat-európai példák bemutatásán keresztül képzeljük el.

A kiadvány terveink szerint támaszkodna a ’Kerékpározás útjai II’ című kiadványra, és tartalmazna anyagokat a nemzetközi Mobile 2020 kiadványból is. Továbbá ízelítőt adna a mostanában magyarul is megjelent közösségi kerékpározást és elektromos kerékpárokat népszerűsítő kiadványokból is.

A Mobile 2020 kézikönyv egyes fejezeteinek magyarra fordításán túl szeretnénk a hazai ismereteket, példákat, gyakorlatot, útvonalakat is beilleszteni a könyvbe. 

Az Európai Unió Intelligent Energy Europe nevű programjának támogatásával

INTELLIGENT ENERGY EUROPE