legfrissebb

25.04.2014
A Mobile2020 projekt a végéhez érkezett. A 11 országban megvalósult projekt tapasztalatait, tanulságait április 29-én egy (angol nyelvű) szakmai műhely-konferencia keretein belül beszéljük át, számos más EU-s kerékpáros projekt-képviselő részvételével. Korlátozott számban még vannak helyek, illetve az eseményt élőben is közvetítjük azok számára, akik nem tudnak eljönni, de szivesen végighallgatnák az eszmecserét. Részletek ITT.

 

18.01.2014
A Mobile2020 sikeres képzéssorozata elérkezett az utolsó alkalomhoz. A ferbuár 25-én Békéscsabán tartandó egy napos képzés részleteiről hamarosan részletesebben is beszámolunk. A kerékpárosbarát közlekedéstervezés, és infrastruktúra mellett a kerékpáros szolgáltatásokról és a szemléletformálásról is szóló tréninget elsősorban magyarországi kis- és közepes városok számára rendezzük. Neves magyarországi szakértők bevonásával a gyakorlatban is hasznosítható tudást adunk át önkormányzatoknál dolgozó közlekedésért vagy kerékpározásért felelős munkatársaknak. Részletek hamarosan.

 

23.09.2013

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt írt ki. Részletek ITT.

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt ír ki - See more at: mobile2020.eu/country-pages/magyarorszag/promocio/videopalyazat-bam.html

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt ír ki - See more at: mobile2020.eu/country-pages/magyarorszag/promocio/videopalyazat-bam.html

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt ír ki - See more at: mobile2020.eu/country-pages/magyarorszag/promocio/videopalyazat-bam.html

Készülő magyar kézikönyv

19.03.2013
Magyarországi szakértők, és kerékpáros civil szervetek segítségével a Mobile2020 kézikönyvének magyar nyelvű adaptációja készül. A kézikönyvet a májusban induló képzéssorozat részvevői nyomtatott formában is megkapják, de elektronikus formában is hozzáférhető lesz.

 

Eseménynaptár – Jelszó szükséges.

Köszönjük a részvételt a Mobile2020 projekt önkormányzatoknak szóló kerékpáros képzésén!

Köszönjük a részvételt a képzésünkön!

Az elhangzott előadások a jobb oldali zöld dobozból letölthetők.

A következő tréninget Tatán tartjuk kerékpárosbarát szolgáltatások és szemléletformálás témakörben. Részletek ITT

  

Előzmények: 

Ez úton szeretettel meghívjuk Önt a Mobile2020 nevű projekt által szervezett ingyenes képzésre, amelynek témája a kerékpárosbarát városi közlekedés-tervezés és infrastruktúra. 

A képzés időpontja:
2013. május 8 és 9.

Helyszín:
Regionális Környezetvédelmi Központ (REC), Konferencia Központ, Szentendre, Ady Endre út 9-11

(megközelítés: Budapest felől a szentendrei HÉV-vel (H5), autóval a 11-es úton, távolsági busszal vagy kerékpárral az Eurovelo 6 mentén)

A képzés célcsoportja a magyarországi kis és közepes városok, és budapesti kerületek közlekedésért vagy kerékpározásért felelős önkormányzati dolgozók, akik érdeklődnek a városuk kerékpárbarát fejlesztése iránt. 

A képzést a Regionális Környezetvédelmi Központ (REC) szervezi a Kerékpáros Magyarország Szövetség (KMSZ), és számos kerékpáros szervezet és szakértő szakmai segítségével. A projekt az Európai Unió (IEE) támogatásával valósul meg. 

A jelentkezési lap a következő címen érhető el:
http://www.surveymonkey.com/s/CLRHCJZ  
(jelentkezési határidő: május 3.)

A képzés anyagának összeállítása a Mobile2020 projekt nemzetközi szakértői által készített kézikönyv alapján, valamint számos magyarországi szakértő, civil szervezet közreműködésével valósult meg. A képzéssorozat résztvevői számára készült egy magyar nyelvű oktatási segédanyag is, amely egyben a kerékpározás fejlesztési kézikönyve is.

A képzés témái:

1.nap
Integrált közlekedés-tervezés
Fenntartható városi mobilitás terv (SUMP), EU-s kerékpáros közlekedéspolitikai kitekintés
Kerékpáros közlekedés fejlesztése, stratégiák, tervek szabályok itthon
A fenntartható városi közlekedés tervezésének egészségügy vonatkozásai, a kerékpárosbarát várostervezés előnyei
Hasznos eszközök a kerékpáros fejlesztésben (előzetes adatgyűjtés, forgalomszámlálás)
Panelbeszélgetés – kerékpárosbarát települések
Műhelymunka – Hogyan legyünk kerékpárbarát település?—stratégia és a gyakorlat

2. nap
Kerékpárforgalmi létesítmények
UME - A kerékpárforgalmi hálózat fejlesztésének lépései + fenntartás
Kerékpáros hálózatfejlesztés a gyakorlatban (tapasztalatok, tanulságok)
Eurovelo – turisztikai célú infrastruktúra pozitív hatása a városi közlekedésre 
Legújabb KRESZ módosítások, közlekedésbiztonság
Panelbeszélgetés – kerékpáros hálózattervezés
Műhelymunka - Kerékpáros hálózat tervezése

Részletes program

A két képzési nap jól kiegészíti egymást, de külön is hasznos tudást nyújt. A részvételi szándékot a regisztrációs oldalon lehet megadni: http://www.surveymonkey.com/s/CLRHCJZ
(jelentkezési határidő: május 3.)

A képzés anyaga tematikailag kapcsolódik a Transport Learning projekt gyalogosforgalmi-kerékpáros képzéséhez. 

A képzéssorozat májusi két napját a későbbiekben további két képzés követi majd a kerékpáros szolgáltatások és a szemléletformálás témákban.

További információ a csmezei[kukac]rec.org e-mailcímen, illetve munkaidőben a 06 26 504 046 -os telefonszámon (kapcsolattartó: Mezei Csaba, REC).

Az Európai Unió Intelligent Energy Europe nevű programjának támogatásával

INTELLIGENT ENERGY EUROPE