legfrissebb

25.04.2014
A Mobile2020 projekt a végéhez érkezett. A 11 országban megvalósult projekt tapasztalatait, tanulságait április 29-én egy (angol nyelvű) szakmai műhely-konferencia keretein belül beszéljük át, számos más EU-s kerékpáros projekt-képviselő részvételével. Korlátozott számban még vannak helyek, illetve az eseményt élőben is közvetítjük azok számára, akik nem tudnak eljönni, de szivesen végighallgatnák az eszmecserét. Részletek ITT.

 

18.01.2014
A Mobile2020 sikeres képzéssorozata elérkezett az utolsó alkalomhoz. A ferbuár 25-én Békéscsabán tartandó egy napos képzés részleteiről hamarosan részletesebben is beszámolunk. A kerékpárosbarát közlekedéstervezés, és infrastruktúra mellett a kerékpáros szolgáltatásokról és a szemléletformálásról is szóló tréninget elsősorban magyarországi kis- és közepes városok számára rendezzük. Neves magyarországi szakértők bevonásával a gyakorlatban is hasznosítható tudást adunk át önkormányzatoknál dolgozó közlekedésért vagy kerékpározásért felelős munkatársaknak. Részletek hamarosan.

 

23.09.2013

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt írt ki. Részletek ITT.

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt ír ki - See more at: mobile2020.eu/country-pages/magyarorszag/promocio/videopalyazat-bam.html

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt ír ki - See more at: mobile2020.eu/country-pages/magyarorszag/promocio/videopalyazat-bam.html

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt ír ki - See more at: mobile2020.eu/country-pages/magyarorszag/promocio/videopalyazat-bam.html

Készülő magyar kézikönyv

19.03.2013
Magyarországi szakértők, és kerékpáros civil szervetek segítségével a Mobile2020 kézikönyvének magyar nyelvű adaptációja készül. A kézikönyvet a májusban induló képzéssorozat részvevői nyomtatott formában is megkapják, de elektronikus formában is hozzáférhető lesz.

 

Eseménynaptár – Jelszó szükséges.

Videópályázat

Megvannak a 2013-as Bam! kampány keretein belül szervezett videópályázat nyertesei. A helyezéseket a november 9-én, a budapesti Gödör Klubban tartott ceremónián hirdettük ki. 

Mindkét kategóriában nagyon sok remek videó érkezett be, a zsűrinek nehéz dolga volt, hogy a legjobbakat kiválassza.

Ez úton is köszönjük a Magyar Kerékpárosklubnak a lehetőséget, hogy pályázatunkkal részt vehettünk a Bam! kampányban.

A nyertesek:

Kerékpározás az iskolába kategória
1. Fehér Ágoston   
2. Suhaj Miklós    
3. Turzó Kristóf   
különdíj: Varga Bence

(az első helyezett átveszi a díjat)

Kerékpározás a munkába kategória
1. Hupján Bence     
2. Balog László    
3. Szabó Balázs    

(Ennek a kategóriának a győztese a díjátadó után vette át a nyereményét)

A győztes videókat itt (is) láthatjuk:

Korábban írtuk

A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány keretében a Magyar Kerékpárosklub és a Mobile 2020 projekt videókészítő versenyt ír ki az alábbi 2 kategóriában:

 

  • Kerékpározás a munkába
  • Kerékpározás az iskolába


A 3-3 legjobb pályamű készítője értékes díjazásban részesül. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.

A zsűri tagjai:

  • Zsűrielnök: M. Tóth Géza filmrendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, a KEDD Stúdió vezetője.
  • László János, a Magyar Kerékpárosklub Elnöke
  • Mezei Csaba, a Mobile 2020 projektvezetője, Regionális Környezetvédelmi Központ (REC)


A pályázat feltételei:

1. technikai feltételek: amatőr minőség, AVI, MPEG formátum (Youtube-ra feltölthető)

2. a videó 60-90 mp-es lehet

3. összeférhetetlenség: nem pályázhat, aki a Magyar Kerékpárosklub vagy a REC dolgozója,  vezetőségi tagja vagy annak családtagja, közeli hozzátartozója.

4. az elkészült pályaműveket valamilyen publikus és ingyenes fájlmegosztó szolgáltatás oldalára kérjük feltölteni, a videó letöltési url-jét (nem pl. Youtube vagy Vimeo, stb. linket!) pedig az alább elérhető pályázati űrlapon kérjük megadni. (A videók a későbbiekben Kerékpárosklub youtube csatornájára lesznek feltöltve, és nyilvánosak lesznek.)

5. jognyilatkozat: Pályázó a pályázat benyújtásával elfogadja, hogy a beküldött pályaművek a forrás megjelölésével bárhol térítésmentesen felhasználhatók és feldolgozhatóak, a felhasználás és feldolgozás módjai a pályázó által utólag sem korlátozhatóak. A felhasználás pénzbeli vagy bármely egyéb ellentételezéshez, feltételhez (a forrásmegjelölés kivételével) nem köthető. Pályázó a pályaművében szereplő, szerzői jogvédelem alá eső szellemi alkotások (pl. zene) felhasználására a hatályos jogszabályok szerint, megfelelő joggal kell rendelkeznie. A jogosultság fennállását a Pályázat kiírója nem vizsgálja. Pályázó az ilyen szellemi alkotások jogtiszta felhasználásáért korlátlan felelősséget vállal, a felelősség bármilyen megszegése esetén a jogkövetkezményeket kizárólag ő viseli, ide értve a a jogsértéssel a Pályázat kiírójának okozott anyagi és nem anyagi kár megtérítését is.

6. a videók beküldésének határideje: 2013. november 6. este 23:59 perc

>>> PÁLYÁZATFELTÖLTÉS ITT 

Első kategória - téma: Kerékpározás a munkába

60-90 mp-es, zenés videóklip, amelyben saját kerékpáros munkábajárási tapasztalatokat kell megörökíteni és vicces, lendületes formába öntve prezentálni

NYEREMÉNYEK

1. helyezett: 1 db Neuzer összecsukható kerékpár

2. helyezett: 1 db POLAROID XS20 sisakkamera

3. helyezett: 1 db Bagaboo futártáska

Második kategória - téma: Kerékpározás az iskolába

60-90 mp-es, amatőr videóklip, amelyben saját kerékpáros iskolábajárási tapasztalatokat kell megörökíteni és vicces, lendületes formába öntve prezentálni

NYEREMÉNYEK

1. helyezett: 1 db Sony Action Cam profi sisakkamera

2. helyezett: 1 db POLAROID XS20 sisakkamera

3. helyezett: 1 db Bagaboo futártáska

Az Európai Unió Intelligent Energy Europe nevű programjának támogatásával

INTELLIGENT ENERGY EUROPE